II. Uyku Günleri/Kadın ve Uyku Sempozyumu
22 Temmuz 2020

Başkanlığımız Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavi Merkezleri Koordinatörlüğü tarafından 3-4 Aralık 2019 tarihlerinde Hastanemiz Dr. Hikmet AYDEMİR Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘‘II. Uyku Günleri - Kadın ve Uyku Sempozyumu’’na, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcımız Sayın Fatih SARIOĞLU, İstanbul 2. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Kamil ÖZDİL, İstanbul 2. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Yaşar SERTBAŞ, Hastane Başhekimimiz Sayın Prof. Dr. Gürhan BAŞ, İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Ali Rıza ODABAŞ, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Ümit AKYÜZ, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Doç. Dr. Necdet SAĞLAM, İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Doç. Dr. Aytekin KAYMAKCI, İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Doç. Dr. Semra KAYATAŞ ESER, İstanbul Dr. Siyami ERSEK Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Cevdet Uğur KOÇOĞULLARI, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan VARANK Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Doç. Dr. Nurettin YİYİT, İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Zühal KARAKURT’un katılımları ve Oturum Başkanlıkları ile günümüzün büyük sağlık sorunu olan Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavisi’ne Multidispliner yaklaşım ile farkındalık oluşturan güncel konuların anlatıldığı bir sempozyum gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU’nun açılış konuşmalarının ardından Prof Dr. Kamil ÖZDİL ‘‘İstanbul’da Uyku Laboratuvarlarının Son Durumu’’, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Derya KARADENİZ ‘‘Türkiye’de Kadın ve Uyku’’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH’dan Doç. Dr. Ebru ÇÖĞENDEZ, İ.M.Ü. Göztepe EAH’dan Prof. Dr. Mehmet SARGIN, İ.M.Ü. Göztepe EAH’dan Doç. Dr. Filiz CEBECİ KAHRAMAN, Ümraniye EAH’dan Doç. Dr. Gupse ADALI,Fatih Sultan Mehmet EAH’dan Uzm. Dr. Meltem SERTBAŞ, Ümraniye EAH’dan Uzm. Dr. Duygu KURTULUŞ, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH’dan Doç. Dr. Hüseyin GÜLEÇ, Haydarpaşa Numune EAH’dan Uzm. Dr. Özlem AD ÇOBANOĞLU, Haydarpaşa Numune EAH’dan Uzm. Dr. Sevda YILDIZ GÖKÇEER, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH’dan Doç. Dr. Füsun MAYDA DOMAÇ, Sultan Abdülhamid Han EAH’dan Uzm. Dr. Halenur BOZDAĞ, İ.M.Ü. Göztepe EAH’dan Prof. Dr. Mehmet Ali AĞIRBAŞLI, İ.M.Ü. Göztepe EAH’dan Uzm. Dr. Sacit İÇTEN, Haydarpaşa Numune EAH’dan Uzm. Dr. Reyhan GÜRER, Haydarpaşa Numune EAH’dan Prof. Dr. Sema ZER TOROS, İ.M.Ü. Göztepe EAH’dan Doç. Dr. Asiye KANBAY, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH’dan Doç. Dr. Zuhal KARAKURT’un güncel bilgiler doğrultusunda yapmış oldukları bilimsel sunumları ve sonrasında ‘‘Halk Soruyor Uzmanlar Cevaplıyor’’ oturumu ile son bulan sempozyum başarılı bir şekilde büyük ilgi ile tamamlanmıştır.

‘‘II. Uyku Günleri - Kadın ve Uyku Sempozyumu’’nun düzenleme kurulu Başkanları Başhekim Yardımcımız ve Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavi Merkezleri Koordinatör Yardımcısı Uzm. Dr. Sacit İÇTEN ve Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavi Merkezleri Koordinatörü Doç. Dr. Füsun MAYDA DOMAÇ ile Düzenleme Kurulu Üyelerine ve düzenlenmesinde tüm emeği geçenler kişilere katkılarından dolayı, katılımcılara da ilgilerinden dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Sempozyumdan Kareler:

• goztepeah2.uyku (00).JPG