Kamuoyu Bilgilendirme 27/09/2023
27 Eylül 2023

  27.09.2023

Bazı basın-yayın organlarında yer alan ve gerçeği yansıtmayan “Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nde uzman hekim bulunmadığı” iddiaları nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bahse konu haberlerde geçen olayda konu edilen çocuk hastanın mevcut spesifik durumu göz önünde bulundurularak bu konuda uzmanlaşmış hekimlere yönlendirilmesinin uygun olabileceği belirtilmiştir. Kamuoyunun bilmesi gerekir ki hastalıklar özelinde her durum benzersizdir ve tedavi seçenekleri bireysel olarak değerlendirilmelidir. Bu itibarla nadir görülen bir sağlık problemine sahip hastanın mevcut durumu, özel cerrahi işlemler gerektirebileceğinden böyle bir yönlendirme yapılmıştır.

Köklü bir tarihe sahip olan hastanemiz bütün kliniklerinde, İstanbul’un yanında tüm Türkiye’den hatta yurtdışından hastalara, sağlık sisteminin en güncel imkanlarıyla, alanlarında başarılı ve yetkin Profesör, Doçent, Doktora Öğretim Üyesi Uzman hekimlerimizden oluşan akademik kadrosu ile kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktadır. Uzman hekim açığının olduğu iddia edilen hastanemizin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği 1982 yılında eğitim kliniği unvanını almıştır. 2011 yılında Ana Bilim Dalı olmuştur. Bu klinikten yetişen çok sayıda asistan; uzman, doçent ve profesör unvanına sahip olarak görevine ülkemizin güzide kurumlarında devam etmektedir. Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğimiz halihazırda 3 Profesör, 3 Doçent, 7 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı kadrosuyla ve 22 Asistan ile hizmet vermeye, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel faaliyetlerde bulunmaya devam etmektedir. Özetle hastanemizin aleyhindeki mesnetten yoksun iddiaların aksine hastalarımız mağdur edilmemektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

 

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Başhekimliği